Skip to main content

...............................................................................................................

.......................................................
NIEUWS WO2
ACHTERGRONDEN
BEZETTING NL
CURIOSA VAN DE OORLOG
DOSSIER KLAAS FABER
DOSSIER MARKTPLAATS
FOTO'S
JODENVERVOLGING
LANDOORLOG
LUCHTOORLOG
OORLOGSDAGBOEK
OVERZICHT WO2
VANDAAG GEBEURD
ZEEOORLOG
Memobord gastenboek
Indie-45-50
marktplaats-fotos
Leestafel
marai
INDEPERSMarktplaats maart 2015
foto's en tekst
 
TBV aangifte 10 mrt 2015 Marktplaats 49 verboden nazidolken

Marktplaats biedt vandaag aan 49 nazi-steekwapens. Deze zijn te vinden onder Verzamelen - Militaria Tweede Wereldoorlog - Duits en dan als zoekterm ingeven 'dolk'.

Deze wapens zijn verboden op basis van een uitspraak van het Gerechsthof te Arnhem dd 8 november 2012, gepubliceerd op 12 nov. 2012, te vinden onder http://uitspraken.rechtspraak.nl/inziendocument?id=ECLI:NL:GHARN:2012:BY2774.

Onder deze dolken bevinden zich zowel replica's als mogelijk authentieke steekwapens. Mij is niet bekend hoeveel hiervan replica's zijn of hoeveel aangeboden worden als origineel.

Als antifascisitsiche organisatie acht de AFVN-Bond van Antifascisitebn zich gediscrimineerd. Deze dolklen vomrne een vorm van verheerlijking van het nazisme.  In de dolken is dircriminatie  is discrmininatie inherenet.

Wij hebben Marktplaats uitvoerig gemaand de handel in deze voorwerpen onmogelijk te maken, zoals ook de handel in porno of gedistilleerde dranken op deze site geheel onmogelijk is. Wij zijn ervan overtuigd dat extreemrechtste groepen zich door dit soort handel gestimuleerd voelen. Ook gaat er van dit soort handel de verkeerde boodschap uit, namelijk dat nazispullen acceptabel zouden zijn in het normale dagelijkse maatschappelijk verkeer.

De AFVN-Bond van Antfascisiten wil zich voegen in het strafproces als benadeelde partij, en eisen een schadevergoeding van € 22.000, oftewel 1 euro voor elke omgekomen verzetsstrijder in Nederland.

verder biedt Marktplaats in dezelfde categorie vandaag ruim 2.900 andere Duitse oorlogsartikelen.

e oorlogsartikelen aan


TBV aangifte dd 8 maart 2015.
De Stichting S.M.V. wordt gerudn door o
rganisatoren Joop en Ria de Blij, uit Delft. Zij organiseren openbare beurzen waartoe eenieder na betaling van € 3,50 toegang krijgt. Ik was daar samen met journaliste Leonie Groen van het Noordhollands Dagblad en de Gooi- en Eemlander, en met Peter van Griensven uit Amersfoort. Van Griensven en ik zijn leden van de AFVN-Bond van Antifascisten. Wij waren speciaal op deze ochtend naar deze sporthal gegaan om te zien of er in verboden nazispullen gehandeld zou worden.
Zondag 8 maart 2015 zagen wij op deze beurs op het volgend adres:Sporthal De Meent,  Graaf Wichman 177, Huizen, een exemplaar van Mein Kampf van Hitler in een tweedelige, Duitstalige uitvoering in de verkoop liggen, op de eerste stand na de kassa. Hoe de verkoper heet, weet ik niet, maar dat kan de organisator u vertellen.
Het in het openbaar ten verkoop aanbieden van Mein Kampf is een misdrijf  op basis van art 137e, meestal lid 2,  WvS. Het kan ook een misdrijf zijn op basis van art 137f. Wij hebben de verkoper gezegd dat het verboden was, maar hij betwijfelde dat en toen wij een half uur later weer bij hem kwamen, zei hij dat hij het exemplaar had weggegeven. Aan wie is ons niet medegedeeld. De organisator Joop de Blij erkende desgevraagd dat deze verkoop van dit boek verboden is, maar stelde dat er op zijn beurs nooit iets verbodens wordt aangeboden of verkocht.
Wij troffen op deze beurs ook aan 200 nazidolken, waarvan het openbaar tonen volgens een uitspraak van het Hof te Ranhem dd 8 nov 2012 (Nazidolken-arrest) altijd een misdrijf is volgens art 371e en/of f WvS.
Wij troffen op de beurs ook 4 nazivlaggen. Daarnaast bood ongeveer 50 handelaren nazispullen met zichtbare hakenruizen aan: petten, jasjes, riemkoppels en dergelijjke. Er waren ongeveer 60 standhouders.
Foto's gaan hierbij.
Wij verzoeken de officier van justitie de AFVN-Bond van Antifascisten te voegen in het strafproces. Wij willen daar een schadevergoeding eisen van € 220 van de verkoper, nl. 1 cent per vermoorde Nederlandse verzetsman.