Skip to main content

...............................................................................................................

.......................................................
NIEUWS WO2
ACHTERGRONDEN
BEZETTING NL
Februaristaking 2012
Hoge Raad in WO2
Indische Holocaust
Wally van Hall
Zaak-Guljé
Canon NL geschiedenis - W
CURIOSA VAN DE OORLOG
DOSSIER KLAAS FABER
DOSSIER MARKTPLAATS
FOTO'S
JODENVERVOLGING
LANDOORLOG
LUCHTOORLOG
OORLOGSDAGBOEK
OVERZICHT WO2
VANDAAG GEBEURD
ZEEOORLOG
Memobord gastenboek
Indie-45-50
marktplaats-fotos
Leestafel
marai
INDEPERS

 

Onthulling monument Wally van Hall

vrijdag 3 september 2010 - geplaatst 5 september 2010 - foto's 2010 Arthur Graaff

 


 

 

Wally van Hall met zijn vrouw Tilly en en de kinderen Mary-Ann, Attie en Aad, 1940 - bron: Stadsarchief Amsterdam. Op de laatste foto van deze serie staat Aad ook, zoals hij nu is.

 

 

 

 

Wally van Hall als scheepsofficier, ca. 1927. Vanwege zijn ogen moest hij met varen stoppen en werd bankier. Via zijn contacten met zeelieden kwam hij tijdens de oorlog bij de zg. Zeemanspot, een illegaal fonds dat salarissen betaalde aan familieleden van zeelieden die voor de Geallieerden voeren.

 

 

 

 

Het monument, de omgevallen boom, vlak voor de onthulling. Het is een werk van de Spaanse kunstenaar Fernando Sanchez Castillo. Hij heeft een bestaande boom omhuld met brons.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De aankomnst van burgemeester Eberhard van der Laan, wiens moeder nog in het verzet heeft gezeten in Rijnsburg, in connectie met ds Post, de broer van de grote verzetsstrijder Johannes Post. Rechts naast de burgemeester de voorzitter professor Blom van het Verzetsmuseum, dat gelijktijdig een expositie aan Wally van Hall wijdt.

 

 

 

Dokter J. Weijers, gepensioneerd huisarts te Vlijmen, die het initiatief voor het monument nam en het geld bijeenkreeg van o.m. de Nederlandsche Bank an ABN-Amro.

 

 

 

De plaquette bij het monument van de omgevallen boom van brons op het Frederiksplein.

 

 

 

 

Tamboers en pijpers van het Korps Mariniers bij de onthulling.

 

 

 

 

De strip die het Verzetsmuseum heeft laten maken. Hier het moment van de arrestatie van Wally van Hall (buigend, bij de deur).

 

 

 

Wally van Hall in de strip over zijn leven voor het oude gebouw van de Nederlandsche bank, destijds aan het Rokin bij de Munt (nu museum voor Oudheden).

 

 

 

 

Professor Blom bij de opening van de expositie van de tentoonstelling over Wally van Hall in het Verzetsmuseum, waarvan hij voorzitter is.

 

 

 

 

Aad van Hall, zoon van Wally van Hall, bij de opening van de expositie in het Verzetsmuseum. Hij was zeer blij en tegelijk sterk ontroerd. Er waren een twintigtal familieleden bij de onthulling en de expositie.