‘Het is een prachtige dag voor (de staat) Maine. In feite goed genoeg voor een valschermsprong’, twitterde de Bush vooraf.Hij woont in Kennebunkport in Maine. De sprong  was rechtstreeks te volgen op de conservatieve zender Fox News.


Bush sprong even na 17.00 uur onze tijd. Hij zweefde enkele minuten boven zijn woonplaats een kwam neer temidden van een menigte vrienden en familie. Onder hen was er ook zijn zoon en eveneens oud-president George Walker Bush.Daarna werd Bush sr in zijn rolstoel weggereden.


Bush sr is een oudstrijder van de Tweede Wereldoorlog. Toen maakte hij ook zijn eerste valschermsprong, toen zijn vliegtuig op 2 september 1944 boven het eiland Chi Chi Jima in de Stille Oceaan was neergeschoten, aldus de persdienst van de oud-president.


De Republikeinse politicus werd hoofd van de inlichtingendienst CIA en ambassadeur bij de VN. Tussen 1989 en 1993 was hij president na acht jaar de adjunct van president-acteur Ronald Reagan te zijn geweest. De Democraat Bill Clinton volgde hem op.